Chętni uczniowie z klas: 1 p b HOT, 1 g RS, 1 p TOT, 2 HOT oraz 3 TOH zrealizowali projekt o nazwie ,,Danie FIT”. Prace przygotowywane były do 3 czerwca tego roku. Uczniowie mieli za zadanie dołączyć przepis wraz ze źródłem (czasami były to autorskie przepisy), obliczyć kaloryczność produktów oraz przygotować posiłek, który został uwieczniony na zdjęciu. Zdecydowanie najwięcej wysiłku włożyła w swój projekt Monika Pierwoła 2 HOT – Gratulujemy!

Proponujemy, aby w wolnym czasie uczniowie naszej szkoły korzystali z materiałów swoich kolegów i koleżanek, a przez to prowadzili zdrowy styl życia.

Projekt przygotowała p. Kinga Kasprzak we współpracy z p. Agnieszką Pabin-Gromalą, p. Anetą Mróz-Molitorys oraz p. Barbarą Kalatą. Dziękujemy za obsługę techniczną p. S. Buźniakowi.

Poniżej dania naszych uczniów. Zachęcamy do spróbowania!

Dania Moniki Pierwoły

Ryż smażony z kurczakiem, brokułami i marchewką – A. Wierzba

Makaron pełnoziarnisty z pomidorami i kurczakiem – E. Chorzępa

Warzywa z kurczakiem – E. Antolak

Fit omlet – J. Pacyga

Jajka sadzone, owocowy mus – J. Bryja

Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami – K. Małysiak

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim – K. Rusnak, M. Bus, B. Stanek, Sz. Jachymiak

Spaghetti – K. Kałafut

Kurczak z ziemniakami i kolorową papryką – M. Pajor

Fit kubek – M. Bieniek

Makaron zapiekany z mozzarellą – N. Nykaza

Makaron z marchewką, pomidorami i czosnkiem – P. Witkowska